2012/01/12

Kiirlaenud - Mis On Kiirlaen

Kiirlaenud on eripärane laenuliik millega peab enne selle laenutoote kasutamist väga põhjalikult tutvuma et vältida riske ja saada parim pakkumine. Kiirlaen sarnaneb paljuski pangalaenudele ent on lihtsamad saada ja veidi kõrgema intressiga - need ongi mõnes mõttes SMS laenude ja pangalaenude vaheline kesktee inimesele, kes soovib kiiresti laenu saada suuremate kulutuste tegemiseks, ent mingitel põhjustel ei saa seda pangalt.

Kiirlaenude summad ulatuvad mitme 1000 euroni, intress on väiksem kui SMS laenul ent siiski suurem kui pangalaenul, laenu tähtajad ulatuvad tavaliselt 24 kuuni,. Samuti on võimalik osade firmade puhul maksta igakuiselt vaid intressi ja põhisumma laenu tähtaja lõppedes.

Kiirlaenu firmad pakuvad kuni 4 tüüpi laene: väikelaenud, autolaenud, käenduslaenud ja kinnisvaralaenud. Laenu saamise tingimuseks on nagu ka SMS laenu puhul, et laenutaotlejal pole varasemaid võlgnevusi kas laenufirmadele või maksude maksmisel, seda saab kontrollida Krediidiinfost aadressil krediidiinfo.ee. Kui soovite võtta laenu kinnisvara tagatisel, peate arvestama, et siis on vajalik kinnisvara hindamine ja see toob u 100 euro väärtuses lisakulutusi. Samuti tuleb sel juhul kindlasti kinnisvara kindlustada. Autolaenu puhul tuleb samuti autole hindaja ning ARKis registreeritakes pant laenufrima nimele, samas auto jääb endisele omanikule.

Pärast nende protseduuride sooritamist laekub laenusumma laenutaotleja kontole tavaliselt 2-5 päeva jooksul. Lisan veel, et kui otsustate laenu tähtaja üle, siis tasub alati võtta laen nii pikaks ajaks kui võimalik kuna võib juhtuda et valides tähtaja nt 12 kuud ei jõua te veel laenu tagasi maksta ning peate lepingut pikendama ent lepingu pikendamine on enamasti tasuline.

Paari 1000 eurone kiirlaen võib olla vahel väga vajalik rahasüst juhul kui on kindel sissetulek või teil on ees tehing mis tõotab head kasumit ent hetkel nii palju raha pole. Kiirlaenufirmade laenutingimused on ka üsna paindlikud ning intressid madalad seega on see väga hea alternatiiv pangalaenudele.

Loe veel Võrdle parimaid ja soodsamaid SMS laenu ja kiirlaenu pakkumisi

No comments:

Post a Comment