2012/01/12

Kasulik info enne SMS laenu või kiirlaenu võtmist

SMS laenu ja kiirlaenude võtmine on saanud väga tavaliseks tegevuseks enne palgapäeva või ootamatute kulude katteks, samas kaasnevad sellega ka mõningad ohud ja paljud esmakordsed laenuvõtjad ei tea kõiki reegleid ja tingimusi mis kaasnevad SMS laenude ja kiirlaenude võtmisega. Käesolev postitus annab mõningaid juhiseid mida järgida enne laenu võtmist.

Esmalt peaks tegema kindlaks kas raha tõesti on vaja. Iga laen on finantskohustus ja seda ei tohi võtta emotsioonidele toetudes. Laenuvõtmine laenufirmalt olgu viimane võimalus, kui kõik muud võimalused on ära proovitud. Üks lihtsamaid viise lisaraha saada on vaadata kuulutuselehti nagu Infolaine ja Soov, kus sageli inimesed soovivad osta asju, mis laenutahtjal kodus tarbetult seisavad. Kui laenusoovija on töötu, siis on laenuvõtmine eriti ohtlik. SMS- või kiirlaenu võtmise asemel peaks hoopis aktiivselt tegelema oma mõtteviisi muutmisega ja püüdma leida kasvõi juhutöid ning raha säästma. Samuti on täiesti ebapraktiline laenu võtta sünnipäeva pidamiseks või nädalalõpu sisustamiseks, sest see maksab hiljem valusalt kätte.

Teiseks tuleb hoolsalt tutvuda laenu tingimustega, kui olete juba sobiva pakkumise leidnud. Peamine kriteerium laenufirma valimiseks on intresssi suurus ja laenu tagasimaksmise tähtaeg, samuti laenu võtmise lihtsus. Mitmed SMS laenu firmad pakuvad nt. esimest laenu 0% intressiga, ent see pole nii, et 100€ võtad ja 100€ maksad tagasi, sellele summale lisandub alati 20-25€ laenu käsitluskulu. Samuti tuleb tähele panna, mis on firma tingimused juhul kui laenu ei jõua tähtajaks tagasi maksta, kas lepingut on võimalik tasuta pikendada või tuleb maksta lepingu muutmise tasu. Kui olete esmakordne laenuvõtja, siis näeb rahapesuvastane seadus ette isiku tuvastamise lähimas postkontoris, see on paljudele üllatus ent tänu sellele on laenuandmine palju turvalisem laenufirmadele, kes on kogenud nö "tankistide" poolt võetud ja tagasi maksmata laenusid.

Viimaks tuleb juba enne laenu võtmist teha hoolikas plaan kuidas laenu tagasi maksta. Kui Teil on kindel töökoht ja olete võtnud SMS laenu mis on vaid 100€ või 150€ siis ei tohiks see olla probleem, küll aga on hoopis riskantsem paari tuhande eurose kiirlaenu võtmine auto või kinnisvara tagatisel. Me ei või kunagi olla päris kindlad kas meil töökoht püsib ja kindel sissetulek kestab, seepärast peaks sellise laenu võtmisel eriti põhjalikult kaalutlema ja uurima alternatiivseid võimalusi kuna korduvate laenulepingu pikendamisega võib selline laen muutuda eriti kulukaks.

Loe edasi Võrdle parimaid ja soodsamaid SMS laenu ja kiirlaenu pakkumisi

No comments:

Post a Comment