2012/01/12

SMS Laenud

Oled otsimas kas või kust võtta SMS laenu? Oled oodatud lugema seda artiklit mis tutvustab SMS laenude olemust ja ka sellega kaasnevaid ohtusid.

SMS Laenud on üks lihtsamaid viise saada lisaraha ettenägematute kulutuste katmiseks, näiteks maksude ja järelmaksude maksmiseks, vajalike majapidamistarvete ostmiseks, lastele koolitarvate ostmiseks jne. SMS laenude summad algavad tavaliselt 50 eurost ja on kuni 400 euroni, sega sobivad ideaalselt väiksemateks kulutusteks ja on ka hõlpsad järgmisel palgapäeval tagasi maksta. Ingliskeelsetes riikides ongi selliste kiirlaenude nimetusi "payday loan" ehk siis "palgapäeva laen".

Mis on eriline SMS laenu puhul ja samas ka laenuvõtjale finantsiliselt ohtlik ja kahjulik on väga kõrge laenuintress, ligi 10% kuus. See on nö lõiv mida peab laenuvõtja maksma laenu võtmise lihtsuse eest - SMS laenu võtmiseks pole vaja teha keerukaid protseduure ega ka sissetulekut tõendada. Samas kaitseb laenufirma end nii võimalike riskide vastu, kuna palju on ebaausaid inimest kes ei kavatsegi laenu tagasi maksta. Lisaks on selliseid inimesi kes on töötud ja mõningate sõltuvuste küüsis ent siiski võtavad laenu ning ei jõua seda tagasi maksta isegi kui nad seda soovivad. Siiski vastavalt 2008 a. vastuvõetud "Rahapesu ja terrorismi tõkestamise seadusele" on vajalik isiku tuvastamine lähimas aktsepteeritud postkontoris mis vähendab mitmeid riske.

Kuna SMS laenuga saadavad summad on suhteliselt väikesed siis tasub eriti hoolikalt enne laenu võtmist läbi mõtelda, kas ei leidu alternatiivseid rahastamise võimalusi. Seda enam et seda laenu võtavad vaid need inimesed kelle majanduslik olukord pole kõige parem, nii pole ka laenu võtmine selle kõrgete intresside tõttu majanduslikult kõige targem tegu.

SMS laenu võib võtta vaid siis kui sellest saadav kasu on suurem kui kahju ning alternatiive ei leia. Kuna Eestis on väga palju majanduslikult kehval järjel inimesi siis on ka laenuvõtmine, nii teistelt inimestelt kui firmadelt väga tavaline ning parem on siiski võtta laenu firmalt kui sõpradelt ja kaotada nende usaldus.

Loe veel Võrdle parimaid ja soodsamaid SMS laenu ja kiirlaenu pakkumisi

No comments:

Post a Comment